Gentilhommiere Ragnies 1

In onze buurt

Gentilhommière du Château de Ragnies beveelt u zijn voorkeuradresjes aan ... in de buurt van RAGNIES

Culturele activiteiten
op 21.5 Km in onze buurt

Canal du Centre historique et ses ascenseurs hydrauliques

 Ontdek een reeks hydraulische constructies die uniek zijn in de wereld en laat u verrassen door de creativiteit van onze ingenieurs, die generaties binnenvaartboten door de eeuwen heen belangrijke reliëfs hebben laten overwinnen!
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 18.2 Km in onze buurt

Koninklijk Museum van Mariemont

Kom naar het Koninklijk Museum van Mariemont voor een lonend en veilig bezoek ! Neem een pauze en kom u ontspannen in het Domein van Mariemont, dicht bij La Louvière, op 25 km van Bergen, Charleroi of Nijvel! Bij uw aankomst, wordt U betoverd door een weelderig natuurlijk en archeologisch park waar de romantische ruïnes van een 18de -eeuws kasteel naast majestueuze machtige bomen van exotische soorten staan. In het hart van een groene oase, wordt u uitgenodigd door een ambitieuze architecturale bouwwerk tot een reis op het kruispunt van tijd en culturen. Schatten uit de grootste beschavingen ter wereld –van het oude Rome tot het oude China, via Egypte en het Midden-Oosten– vermengen zich met die van onze eigen Henegouwse en Belgische geschiedenis. Breng dan een onvergetelijk moment door in het grootste museum van Wallonië! Aarzel niet meer: kom het park ontdekken dat bij elke seizoen prachtig is, en laat u verrassen door de diversiteit van de tentoongestelde kunstwerken in het Museum.
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 7.5 Km in onze buurt

Abbaye d'Aulne

Open in het weekend van 13u tot 17u (laatste toegang 16u) Praktische informatie: Volwassene: 5 euro/pers. Kind van 12 tot 18 jaar/Senior: 4 euro/pers. Kind van 6 tot 12 jaar: 1 euro/kind. Gemiddelde duur van bezoek: 1 uur De stichting van de abdij van Aulne dateert uit de 7e eeuw. Het zal zijn reputatie als "Aulne la Riche" behouden tot zijn vernietiging. Wat gebeurde er voor, tijdens en na het ontslag van 14 mei 1794? Ontdek deze cisterciënzer parel in de Vallei van de Vrede... In de 7e eeuw keert Maurosus, een beruchte bandiet, terug om zich te vestigen op het toneel van zijn wandaden in de hoop dat zijn fouten worden hersteld. Hij bekeert zich tot het christendom. Hij stichtte Aulne een paar mijl van Lobbes en nam de doopnaam Landelin aan. Aanvankelijk is Aulne afhankelijk van Lobbes en lijdt ze onder talloze invasies. In 1147 werd het een deel van het Prinsdom Luik en werd het een cisterciënzerabdij, gehoorzaam aan het bevel van Clairvaux.Vanaf deze periode ging Aulne-la-Riche rechtstreekse concurrentie aan met Lobbes-la-Savante. Vandaag, midden in de natuur, stelt ze zich voor je bloot. Breng een dag, een weekend door, bezoek het, neem de tijd om Aulne te ontdekken, zijn RAVeL langs het water, zijn boottochten, zijn minigolf, zijn vele terrassen aan de oevers van de Samber.
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 26.7 Km in onze buurt

Aquascope Virelles

Wil je een wandeling maken, een bosvijver ontdekken en leren terwijl je plezier hebt? Kom naar de Virelles Aquascope! Dankzij het rietveld en het meer van 80 hectare is de Aquascope Virelles bij uitstek het centrum voor het ontdekken van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Of u nu een beginner, een natuuronderzoeker bent of met uw gezin of een groep komt, de vijver zal u zijn duizend en één rijkdom laten ontdekken. De missie van Aquascope Virelles is het combineren van toerisme, onderwijs en milieubescherming. Dit is om het toeristische gebruik van de site te behouden, maar om de impact op het milieu te verminderen en het ten behoeve van de bewustwording te gebruiken.
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 0.5 Km in onze buurt

Distilleerderij van Biercée

Een hoge toeristische plaats in Wallonië Gelegen in een prachtige omgeving, omringd door de natuur, is de Biercée-distilleerderij een onvergetelijke plek om te bezoeken. Het is gehuisvest in de unieke omgeving van de Ferme de la Cour, voormalige afhankelijkheid en gerechtshof van de Abdij van Lobbes, een juweel van Waals erfgoed gelegen op het hoge plateau van Ragnies, een paar kilometer van Thuin, in het zuiden van de provincie. uit Henegouwen (België). Of je nu volwassen bent en gepassioneerd bent door lokale geesten of nieuwsgierig bent om een uitzonderlijke plek te ontdekken, je wordt hartelijk verwelkomd voor een individuele of groepsrondleiding. Onder begeleiding van een van onze medewerkers ontdekt u tijdens een multisensorisch bezoek onze geschiedenis en de belangrijkste ingrediënten aan de basis van onze alcoholen, maar ook het hart van de actieve distilleerderij, de geheimen van de kunst van traditionele destillatie of hoe de beste verse en onbewerkte citroenen uit Murcia een fles Eau de Villée worden! Aan het einde van het bezoek krijgt u een proeverij van onze vlaggenschipproducten aangeboden, als u natuurlijk de wettelijke leeftijd heeft om alcohol te consumeren. Zo niet, dan wordt u een frisdrank aangeboden. Aan het einde van het bezoek krijgt u natuurlijk de mogelijkheid om onze producten in de distilleerderij te kopen en te profiteren van ons huidige aanbod. Een parkeerplaats met 300 plaatsen is gemakkelijk toegankelijk en gratis. Plaatsen zijn gereserveerd voor mensen met beperkte mobiliteit. Fietsparkeren is ook beschikbaar op de binnenplaats van de Ferme de la Cour. Honden zijn toegestaan, behalve in de productiehal. Openingsuren Brasserie / Restaurant / Boutiek: Van woensdag tot zondag: 12.00 uur tot 22.00 uur
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 14 Km in onze buurt

Le Bois du Cazier

Eerste attractie van het Pays de Charleroi met 60.000 jaarlijkse bezoekers, dit essentiële moet worden gemarkeerd met een kruis op de toeristische kaart van Wallonië! Ten zuiden van Charleroi is het Bois du Cazier een niet te missen culturele plaats tegen de achtergrond van industrieel erfgoed.
Waarom we u dit aanbevelen
Sportive activiteiten
op 13.8 Km in onze buurt

Aquacentre

IN DE TROPISCH 365 dagen per jaar! Leuk zwembad met massagestralen en waterkanonnen, gigantische jacuzzi, peuterbad met spelletjes voor de kleintjes. Buitenzwembad verbonden met het binnenzwembad, ""infinity jump"" glijbaan.
Waarom we u dit aanbevelen
Komt naar ons toe